Bakgrund

bosse2Intervju med Bosse Palmqvist – Entreprenören som har gjort företagandet till en livsstil.

De senaste 30 åren har Bosse gjort om kök och lackat om otaliga skåpluckor. Men resan som företagare började långt tidigare.

En stockholmsgrabb som som har hittat hem i Mälardalen. I grunden är han byggingenjör med ett stort intresse för bilar och näsa för fastighets affärer. Under årens lopp har han öppnat antikhandel och drivit Karlssons varuhus i Strängnäs.

Han bor vägg i vägg med Kök & Co:s utställningslokaler tillsammans med sambon som har minst lika mycket driv som honom själv. Fastigheten är ett gammalt stålverk som i år firar 100 år, så här finns det en gedigen historia att luta sig mot. Nyligen avslutade företaget ett uppdrag för den sanna drömkunden. En äldre dam som fick ett toppmodernt kök i present av sin son efter en lyckad affär. På 3 meter kök satsades allt, lyxiga vitvaror, elektriska öppningsanordningar och kran med kolsyrat vatten. Det gav klirr i kassan och utlopp för kreativitet samt kompetens.

De personliga relationerna är A och O för att lyckas med ett litet företag som konkurrerar med jättar som IKEA och Marbodal. Att erbjuda prisvärda tjänster, god kundservice och snabba leveranser spelar också roll. För tid är som bekant pengar och telefonen är ständigt på.

Bilintresset som han delar med sambon har Bosse så klart gjort företag av och på gården står ett stort antal fordon parkerade. Det och golfintresset ger aktiv avkoppling. I sommar blir det golfturnering med ett härligt gäng män, alla med starkt tävlingsintresse, ett par medaljer och VM-titlar på meritlistan. Ett årligt evenemang som Bosse värderar högt.

Frågan kring framtiden låter Bosse hänga i luften. Ett som är säkert är att han välkomnar förändring, vågar prova sig fram och alltid kommer att vara sin egen lyckas smed!